Discover the story and tables of Lightvessel No. 8

The life saving Lightvessel No. 8

De Noordzee is een verraderlijke zee vol ondiepte waar schepen op vast kunnen lopen. De zeebodem van de Noordzee ligt dan ook vol scheepswrakken. 

Om schippers langs de gevaarlijke zandbanken te loodsen werden lightvessels ingezet. Varende vuurtorens in een niet te missen opvallende rode kleur. 

Het Engelse Trinity House had een serie van deze lightvessels. Na vele jaren bewezen diensten is Lightvessel No. 8 uit de vaart genomen en is nu mede-eigendom van een van de Grosvenor leden. 

Aan boord van het schip voel de verhalen uit haar stormachtige verleden als levensreddend lichtbaken op zee. Deze verhalen hebben we gevangen in een opvallende, robuuste tafel.

Het verhaal zit in het materiaal

Het stalen onderstel van de Grosvenor® tafel is geïnspireerd door het robuuste spantenwerk uit ‘Lightvessel Number 8’ van Trinity House die deze schepen exploiteerde toen ze nog dienst deden als als baken op zee. Deze lijn noemen wij dan ook de Lightvessel-Edition. In de rode kleur van de tafel herkent u direct de oude glorie van dit prachtige lichtschip.

Uiteraard is het onderstel ook verkrijgbaar in de kleur die u maar wenst. De exclusieve versie in gepatineerd nickel-zilver, koper, brons of het stoere manganese behoort ook tot de mogelijkheden.

Grosvenor tafels van de Lightvessel No. 8 edition hebben een uniek tafelblad van het oude dekhout waar het dek van de Lightvessels mee uitgevoerd zijn. Natuurlijk hebben we het hout voorzien van een prachtige glossy laag, waar geen scheepslak tegenop kan. Dat maakt het verhaal van uw tafel compleet!

The trophy of your hunt

Elke Grosvenor® vertelt een verhaal. Dit verhaal is opgetekend in een unieke brochure met echtheidscertificaat dat u bij uw tafel ontvangt. Zo kunt u het verhaal uw tafel delen met uw gasten. En dat ontlokt ongetwijfeld weer andere verhalen. En zo vormt uw Grosvenor® tafel het hart van memorabele ontmoetingen en bijeenkomsten.

Een echte Grosvenor® is er in verschillende prijsklassen:

Salon table price indication: € 5.610,-/9.665,- (excl. VAT)

Conference table price indication: € 6.606,-/11.622,- (excl. VAT)

Dining table price indication: € 6.599,-/11.481,- (excl. VAT)

Restaurant table price indication: € 5.710,-/9.548,- (excl. VAT)

Office desk price indication: € 5.761,-/9.984,- (excl. VAT)

Grosvenor® tables

Postadres:
Sexbierumerstraat 52
8913 GK Leeuwarden

Bezoekadres: (op afspraak)
Voltastraat 5
8912 AE Leeuwarden

Let's create a story together

Get in contact:

Follow our stories

Grosvenor® | Disclaimer | Privacy | Verkoopvoorwaarden